Diviak lesný a jeho život

Diviak patrí k zvieratám, ktoré sú na našom území počítané v tisíckach. V súčasnosti sa ich populácia odhaduje na približne 30 000 kusov. Obývajú prevažne listnaté a zmiešané lesy. Stretneme sa s nimi v nižšie položených polohách a najmä tam, kde sa v blízkosti nachádzajú poľnohospodárske polia.   Dĺžka tela dospelého samca, je takmer dva metre a výška v kohútiku meter. Nejedná sa o žiadne malé zviera. […]